maanantai 28. marraskuuta 2011

Amsterdam!

Syysloma viikon lähestyessä saatiin Tiinan kanssa neronleimaus lähteä Iiran luokse Amsterdamiin! Eikun tuumasta toimeen ja kolme päivää myöhemmin oli liput jo varattuna. :)

Tiina oli aivan ihmeissään kun oltiin ajoissa lentokentällä (olen ikuinen myöhästyjä) ja osattiin tehdä kaikki lipun tarkastukset ja muut ihan ilman apua (kai kun on se ennenkin tullut tehtyä!^^). Lento meni yllättävän hyvin kun hain vielä lähtiessä jostain matkapahoinvointi lääkkeitä ja ne todella auttoivat!

Amsterdamin lentokentällä oltiin kyllä jo hiukka hukassa, soiteltiin pariin otteeseen Iiralle ja lopulta löydettiin infopiste mistä saatiin matkakortit. Infon nainen neuvoi leimaamaan kortit jossain keltaisessa laitteessa ennen junaan menoa, mutta ainoassa leimauslaitetta muistuttavassa tolpassa oli tekstit vain hollanniksi eikä kukaan edellä menneistä koskenutkaan siihen, joten emme keksineet miten sitä tulisi käyttää. Onneksi ei tullut tarkastajia! :P

Odoteltiin Iiraa juna-asemalla.

Oltiin aika laimeita ja vietettiin suurin osa ajastamme katselemalla nähtävyyksiä ja shoppailemalla. (Ilma rahaa sillä jo toisena päivänä kävi hieno juttu pankkikorttini kanssa.. :<  ) Yhtenä iltana jaksoimme peräti raahautua launge tyyppiseen baariin jossa oli Mooi:n hieno heppalamppu ja muutenkin juuri sellainen sisustus kuin toivoisin omassa kodissani vielä joku päivä olevan. <3 Space cake:t ja muut jäi myös syömättä kun ei vain yksinkertaisesti jaksettu lähteä enää illalla etsimään mitään meille sopivaa paikkaa! :'D
Punaisten lyhtyjen alueen läpi tuli kyllä käveltyä montakin kertaa ja Iira sanoi että jossain olisi myös miesten punaisten lyhtyjen alue, mutta ei ehditty sitä etsimään.
Bongaa viikset!
Maistoin ensimmäistä kertaa Bubble-teetä! Hitsit kun sitä sais jostain täältäkin!
Alotettiin baarissa istuskelu kuumilla juomilla sillä juuri se päivä sattui olemaan koko matkamme ainoa satainen päivä.

Ostin Zipperistä ihan hervottoman läjän ihania paitoja ja vaikka mitä jäi ostamattakin.
 Kävimme monissa vintage liikkeissä Amsterdamissa ja ostettavaa olisi ollut vaikka kuinka. Monilla kaupoilla oli todella ihania ja omalaatuisia konsepteja; eräässäkin oli myynnissä muffinsseja ja tuunattuja vintage vaatteita, vatteiden tagit olivat myös muffinssin muotoisia! <3 Lopulta päädyin ostamaan läjän kauluspaitoja Zipper:stä, tosin hyvästä valikoimasta huolimatta en suosittele kyseistä puljua kenellekään, sen verran jäi paskan  maku suuhun paikan asiakaspalvelusta. Muutoinkin tuli kohdattua pariin otteeseen melko mielenkiintoista asiakaspalvelua damissa.. Enimmäkseen palvelu oli edes kohtuullista, mutta matkan jälkeen arvostin todella suomalaista asiakaspalvelun laatua!


Monissa liikkeissä oli kissoja, lienevätkö aikoinaan olleet rotankarkottajina.

Käytiin syömässä all you can eat sushissa ja Tiina totesi yllätyksekseen pitävänsä merilevästä.

Ostettiin tuliaiset tollasesta hyvin epämääräisestä lahjatavara liikkeestä.. krääsäää!

Kuvattiin tässä siis noita joutsenia, ei naisia ikkunoissa! :P
 Viimeisenä päivänä Iira järjesti pienen miitin hollantilais lolitojen kanssa (joita saapui peräti kaksi, mutta varoitusaikaa ei ollutkaan kuin päivä). Kävimme syömässä hollantilaisia pannukakkuja ja pitsi-ostoksilla. ostamani määrät olivat sellaisia että lopulta päädyin vain sanomaan että katsotaan paljonko siinä kerrällä on! :D Toinen tapaamistamme lolitoista olikin puoleksi suomalainen joten juttu luisti eriomaisesti. Kävimmekin vielä illalla syömässä hänen ja Iiran poikaystävän sekä hänen työtoverinsa kanssa.

Tällaisen asun sain kasattua miittiä varten.
Tämä oli vain joku random asu kun käytiin shoppailemassa.
 Kuvani ovat melko vähäiset sillä en ole saanut vielä kaikkia kuvia Tiinalta, ehkä joskus teen vielä uuden postauksen ostoksistani ja lopuista kuvista, haluaisin todella näyttää pari kuvaa vielä.

Kiitos kaikille mukavasta reissusta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti